Hinderbanen

Hinderbanen

Hinderbanen

Bootcamp Hønefoss er tuftet på forsvarets gamle hinderbane på  Helgelandsmoen ved Hønefoss. Anlegget består blant annet av en militær hinderbane av internasjonal standard, der enkelte av hindrene er modifisert til å passe sivilt bruk bedre.

Forsvaret la ned sin virksomhet på Helgelandsmoen i 2001, og hinderløypa lå brakk fram til 21 Juli 2015 da en ivrig treningsgjeng påbegynte arbeidet med å renovere anlegget. 

I begynnelsen var planen å rydde anlegget for kratt og skog slik at vi kunne bedrive egentrening her, men det ene tok det andre og plutselig hadde vi lagt ned tusenvis av dugnadstimer, bygd nye hindere, investert i strømtilførsel til belysning og lydanlegg og bygd klubbhus.

Anlegget utvides stadig og mange nye utfordringer kommer.


Bootcamp Hønefoss er en frivillig forening som driftes helt og holdent på dugnad av engasjerte medlemmer.

Bruk av banen:


Privatpersoner er velkomne til å benytte seg av banen, såfremt den ikke er booket til egne arrangementer(annonseres på facebook).

Organisert bruk, grupper, foreninger, skoleklasser etc skal avtales på forhånd.

All bruk av området skjer på eget ansvar.

Vi ber om en treningsavgift på kr. 50,- /100,- (enkeltperson/familie) som kan betales med VIPPS (107410).

...og alle rydder etter seg.

Hindrene: 

Tauklatring

Ihht militær standard besto dette hinderet av en 4 meter høy stige du skal opp og så over bommen og ned på andre siden. Vi er litt pysete for høyder, så stigene er byttet ut med klatretau. Her skal du opp og ringe i bjella. Klatring i tau er kun et spørsmål om riktig teknikk. Spør oss så demonstrerer vi gjerne. Snart kan du som aldri klarte dette i gymtimene få revansje...

Dobbel bom

2 bommer, den første er 0,95 m høy, den andre er 1,35 m. Du skal ta deg over den første, et bein skal berøre bakken i mellom  før du lett og elegant hopper over bom nr. 2.

Tripwire

Snubletråder. 5 elastiske liner med 2 meters mellomrom man skal løpe over. Det er ikke tillatt å berøre linene. Høyde over bakken er 0,55m. De beste klarer dette med kun 1 bein i bakken i mellom... vi andre går på trynet.

Crawling

Krypehinderet er 20 meter langt og 0,45 m høyt (i begynnelsen..). Over deg har du stålwire og om du tenker at det blir trangere og trangere så har du helt rett. Dette hinderet er årsaken til at alle Bootcamperne har hull på knærne.

Vanngrav

Vanngraven består av et basseng med 10 opphøyde sylindere. Du har kun lov til å berøre sylindrene når du krysser. Noen ganger fyller vi dette med vann og da er det straks mye vanskeligere....

Espalier/ 3-stegsbom

2,2 meter høyt. Her skal du over, enkelt og greit. For ekstra fart og eleganse tar du en salto over toppen.

Balansebom

1 meter høy, 10,4 meter lang balansebom. Utfordrer både balanse og litt høydeskrekk. Kan bli glatt i regnvær. Akkurat høy nok til at noen skjelver litt i beina..

Skrårampe

Første hinder i bane 2

Her er det mange som opplever både høydeskrekk og mestringsfølelse. Bratt skrårampe der du tar deg opp og over med eller uten bruk av tauene. 3 meter høy med et lite platå på toppen som er 30 cm. Ned kan du hoppe eller klatre via støttetrinnene som er montert. Sikret med støtsand.

Horisontale Bommer

4 Horisontale bommer der du skal over de høye og under de lave (det er alltid noen som forsøker det motsatte...). Høydene på disse er hhv 1,2 og 0,6 meter  med 1,6 meters avstand

Irish Table

Et av de mere teknisk krevende hindrene vi har. 2 meter høyt med et 45 cm bredt brett på toppen. Her skal du over. Garantert enorm mestringsfølelse den dagen du klarer det alene. Garantert blåmerke de andre gangene.

Og de blåmerkene er tøffe..!

Tunell/ dobbel bom

Kombinasjonshinder der du skal gjennom tunellen før du skal over første bom og under den andre. Skikkelig knotete...

4-stegsbom

4 bommer i stigende høyde. I utgangspunkett skal kun bommene brukes, plankene i bunn er kun sikring.

Bommenes høyde er 0,75, 1,25, 1,8 og 2,3 meter. deretter hopper man ned. Det finnes også mulighet for å klatre ned på siden. Dette hinderet er sikret med støtsand siden noen av oss begynner å bli gamle.

Banquette and pit

Skrårampe i betong 1,8 meter høy med en uendelig avgrunn på 2,3 meter ned på baksiden. Sikret med støtsand.

Lav vegg

Første hinder i bane 3

Lav vegg du skal over, 1 meter høy.

Sponset av Norges hyggeligste 5 km  mosjonsløp "Hank Williams Minneløp", siste Lørdag i Mai. Her kan du score høyt på eleganseskalaen.


Bjørnegropa

Bjørnegropa var opprinnelig 3 meter dyp, nå er den ca 1,1 meter og har fått en bro du skal krype under. Vi har også hengt opp et camonett under, bare på trass.

Vi har hittils ikke fanget noen bjørner i denne, derimot masse frosk.... og en og annen hinderløper.

Dekkrampe

Dekkrampa er første hinder på bane 1. Du tar deg opp dekkene og har 3 muligheter ned igjen; hoppe, skli (flis i rumpa-garanti) eller klatre. Rampa er ca 3 meter høy og sikret med støtsand fordi vi er litt pysete.

Høy vegg

Veggen er 1,9 meter høy og du skal over. Noen har forsøkt å løpe gjennom også...

Balansebom zigzag

Balansebom som består av 3 bommer i sikk sakk mønster, totalt 15 meter langt. Høyde 0,5 meter. Her kan du ha god fart.

Labyrint

Denne kjenner de fleste igjen fra sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Labyrint der du skal fram, tilbake og fram totalt 24 meter. Men du slipper kø,  brysomme vektere og hyggelige kroppsvisiteringer.

3 vegger

3 vegger med 6 meters mellomrom. Veggen i midten er 1,2 meter høy, de to andre er 1 meter høye. Her kan man briljere seg over i luftige svev.

BootRamp

Selveste målstreken vår hhv 3,8 og 4,3 m høyt. Her gjelder det å ta god fart...og håpe på det beste.

Hønefoss Vuxna 2-299

Ingemarsson-riggen

Vpr store helt Johan Ingemarsson- en av Europas beste hinderløpere fikk frie tøyler til å designe utfordringen i denne. Ble ansett for å være ganske umulig i begynnelsen, men med litt trening overvinnes den av flere og flere.

Jerry-kanner

En Jerrykanne fylt med vann er ganske tung. Det er derfor vi bærer dem rundt omkring- fullstendig uten mål og mening. *Brukes kun ved events

Irish Triangel

Vår egen oppfinnelse, en kombinasjon av irish Board og klatrerigg. Litt vanskelig om du er tung i rumpa.

BootRig

Kanskje Norges lengste hinder, 4 forskjellige løp, utfordinger nok for de fleste.

*Brukes kun ved events.

Taustiger

Mange synes taustiger er skikkelig knotete å klatre i....vi er enige..

Bilde kommer


Invertert vegg

Denne er ganske enkel; du skal klatre opp, over og så ned igjen på andre siden. For å gjøre det litt mere spennende skal du klatre på undersiden oppover... *Brukes kun ved events

High walls

Enklere enn den ser ut...helt sant.

Vi mener det...

Æresord

Mygg

Dette hinderet har vi mange av. Brukes både ved events og treninger. 


Badeender

Noe av det skumleste du kan møte av fryktinngytende hindre. Har felt mer enn en velvoksen hinderløper.. *brukes kun ved events


Stairway to heaven

Veldig enkelt...du bare løfter deg opp etter armene på den ene siden helt til topps. Så bytter du side og klatrer ned igjen. 

Containere

Bare et par containere du skal over. og mellom..easy-peasy..  *eventhinder

Roman Rings

Turnringer med ca 1,5 meters mellomrom, der du skal svinge deg fra ring til ring som Tarzan. Garantert imponerende når du får til teknikken.

Riggen er 12 m lang, 4 meter bred og 4,5 m høy.

Traverse wall

2 bratte skrå, ganske såpeglatte ramper forbundet med rør der du kun ved hjelp av grepsstyrke og sansynligvis glatte sko skal ta deg over. 

Varierende type grep; planker, klatregrep. taustumper etc.

Dekkpresse

Noens favoritt, andres skrekkhinder. Her skal du ta deg imellom de to radene med dekk. De øverste er fritt opplagret, men krever litt krefter for å komme deg gjennom. Her er det ofte mange flotte grimaser å se..

Monkeybar

Monkeybar er et hinder du garantert finner på de fleste hinderløp. Vår har tre varianter/vanskelighetsgrader; vanlig monkeybar, skrå Monkey og flying monkey. Er du tung i rævva, kjenner du det garantert her..

Traktordekk

Vi bruker traktordekk til flere øvelser hos oss, de skal flippes, klatres over eller slås på med slegge. Finnes i mange størrelser og vekter. 

Ser alltid fryktelig tøft ut på bilder.

Dekk

Tenk at man kan så mye moro med gamle dekk... de kan løpes gjennom, bæres, kastes, klatres i, rulles og sikkert masse mer vi ikke har tenkt på. ..enda.

Tømmerstokker

Tømmerstokker i flere størrelser. Perfekt for å bæres fram og tilbake uten noe mål og mening. Totalt unyttig, akkurat slik vi hinderløpere liker det.

Burpees

Vår favorittøvelse burpees, oppleves av mange som et hinder i seg selv. Ned på magen, push up, samle beina og spentshopp med klapp over hodet. Gjentas mange, mange ganger.. du slipper ikke unna!  Alle liker burpees- det har vi bestemt!

Lav vegg- gjennom

En vegg med to åpninger du skal gjennom. Åpningene er plassert i en passe ubekvem høyde...spesiellt for menn.

Lav vegg- 2 høyder

Her kan du briljere med elegante svev over. Veggen har to forskjellige høyder, alt etter hvor elegant/uelegant du vil være.

Lav vegg- over/under

Et overkommelig hinder for de fleste, valgfritt over eller under. Høyde 1,5 m. Bilde kommer.

Bare rør 1

Et overkommelig hinder for de fleste, rett og slett noen rør som ligger litt i veien. Bare sving deg grasiøst over du...

Slack lines

Hvordan står det til med balanseegenskapene? *brukes kun ved events

Bare rør 2

Akkurat når du finner en fin løperytme, kan du banne på at noen har lagt ut et rør å krabbe igjennom...vi vet hvem:-)*Brukes kun ved events.


A-frame

4,5 meter høy, de tøffeste tar salto på toppen. Og nettet henger akkurat passe løst...

Høyballer

Av og til  er vi så heldig at vi får hoppe i høyet...men som oftest klatrer vi over.*Brukes kun ved events.

Søle

Alle hinderløpere eeeelsker å kkrype i søla... *Brukes kun ved events

Ringdekk Challenge

Et av de morsomste hindrene. Sponset av byens tøffeste dekkforhandler Ringdekk AS. Nesten 100 m lang sti av oppblåste gummislanger ute i storelva. Garantert vått. Garantert slitsomt......*Brukes kun ved events.

Bingen

15 m lang, 1,5 m høy og består av 9 påfølgende vegger i diverse over/under kombinasjoner. Garantert syre! *Brukes kun ved events.

Klatrenett

Vi har klatrenett i alle størrelser og former. Noen ganger skal du klatre opp og over, noen ganger skal du sideveis langs et nett og noen ganger skal du krabbe oppi og gjennom. Det spørs på dagshumøret vårt når vi rigger det opp...*Brukes kun ved events.

Checkian Hedgehogs

Disse kjenner du kanskje igjen fra D-dagen i Normandie? Der skulle de stoppe tanks, vi bruker de for å stoppe hinderløpere.*Brukes kun ved events.

Inferno

Vårt flammehinder. Har du noen ganger drømt om å hoppe gjennom et flammehav? Som en superhelt?    ....Ikke det nei, men her slipper du ikke unna..*Brukes kun ved events.

Camonett

Skikkelige originale camonett fra forsvaret. Noen ganger henger de godt ned i søla og er gjørmete og fæle. Hurra! *Brukes kun ved events.

Sandsekker

Sandsekker er tunge og uhåndterbare...det er derfor vi har dem...*Brukes kun ved events.

Spiderweb

Som navnet tilsier, et "edderkoppspinn " av tauverk i alle mulige retninger . Under halloweenløpet Nightcrawler OCR er selvsagt edderkoppen på plass. *Brukes kun ved events.

Low-rigg

For deg som har høydeskrekk...her henger du lavt men nåde deg om du kommer borti bakken..

Dipswalk

En bitteliten skulderøvelse sånn bare for moro skyld..

 

Bare rør 3

Et rør du kan krype gjennom. kan være litt vått. *eventhinder

Paller

Noen bruker paller for å frakte rundt på ting. VI frakter rundt på pallene..*eventhinder

Soldater

Du gjør som du får beskjed om. Det er best.. *eventhinder


Gjørme

Det blir liksom ikke hinderløp uten.. *eventhinder


Skogsløypa

En ganske kort løpestrekning gjennomskogen, ca 250m lang med ganske så kupert terreng, du finner også ett og annet hinder her inne.


Nevnte vi burpees..?